Archiv: 2022/2023 | 2020/2021 | 2019/2020 | 2018/2019 | 2017/2018 | 2016/2017

2020/2021

 

Červen

 

                                                                                           

 Výlet I. a II. třída

I letos se na konci školního roku některé třídy rozjely na školní výlety. První a druhá třída se rozhodla navštívit ZOO a Dinopark ve Vyškově. Ráno nás překvapily komplikace s počasím a autobusem, ale všechno jsme zvládli a vyrazili za dobrodružstvím. Jako první jsme navštívili Dinopark, kde jsme si prohlédli dinosaury a také jsme navštívili Dinokino. Potom nás vláček převezl do ZOO, kde jsme si mohli pohladit spoustu zvířat. A samozřejmě nechybělo občerstvení a nákup suvenýrů. Z výletu jsme se vrátili unavení, ale všichni také moc spokojení.           

                                                                                                                                                                                      Mgr. Dana Bayerová

 

Literární a výtvarná soutěž Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska

Žáci páté třídy se v rámci distanční výuky výtvarné výchovy letos činili! Zapojili jsme se společně do výtvarné části soutěže vyhlášené Sdružením hasičů a měli jsme spoustu námětů. Co všechno musí hasiči zvládnout, v čem všem pomáhají a jsou vždycky první na místě, když je potřeba jednat. Vzpomněli jsme si i na úplně novou funkci z „doby covidové“ a povedlo se. Máme první a druhé místo z okresní a první místo z krajské soutěže.

                                                                                                                                                                                       Mgr. Jana Klanicová

Pěší výlet do Nětčic - II. třída

Začátkem června se žáci II. třídy vydali na svůj první školní výlet. Jelikož jsou to žáci sportovně založení, šlo o výlet pěší. Nejdřív museli překonat vzdálenost ze Zdounek do Nětčic polní cestou. To zvládli  hravě a s úsměvem na rtu. Na cestě je čekalo milé překvapení – dopis a dobrůtky od výletní víly, která jim popřála krásný den a připomněla jim, že na ně dává pozor. Po příchodu na magické místo u kapličky uprostřed nětčických lesů na ně čekala odměna v podobě přichystaného ohniště od místních hasičů. Hladoví výletníci si za zpěvu oblíbených písní pochutnali na opečených špekáčcích, které vydatně zapíjeli místní pramenitou vodou. Jelikož byl parný letní den, rozhodli se zchladit vodou ze studánky i svá těla. Nětčický les tak byl svědkem doslova vodní bitvy. Po veselém osvěžení na děti čekala naučná stezka s plněním vědomostních úkolů. Ta prověřila jejich znalosti z prvouky týkající se lesa. Po úspěšném vyluštění tajenky se výprava vydala polní cestou do stylové Hospody Bez Lípy, kde si vyprahlí výletníci pochutnali na výborné točené malinové limonádě a zmrzlinovém poháru s jahodami. Zpáteční cesta už byla trošku náročnější, ale statečně a po svých do Zdounek dorazili všichni.

 

Projektový den v I. třídě

Ve spolupráci se Statkem Luhačovice proběhl v pátek 11.06. v naší třídě projektový den na téma Statek. Od paní lektorky se děti dověděly spoustu zajímavých věcí o životě na statku, péči o hospodářská zvířata a také si vyzkoušely nové hry a soutěže s netradičními pomůckami. Na závěr dostali všichni šikovní školáci medaili a také výtvarný materiál pro práci v hodinách Vv a Pč.                         

                                                                                                                                                                                          Mgr. Dana Bayerová

 

 

Mezinárodní den dětí v I. třídě

Oslavy dne dětí jsme si rozložili do několika dní, abychom si všechno lépe užili. Na úvod jsme si poslechli krásný pohádkový koncert žáků a učitelů ZUŠ Zdounky a potom děti čekalo překvapení v podobě návštěvy cukrárny a výborné zmrzliny. Oslava svátku dětí vyvrcholila učením venku, táborákem a opékáním špekáčků. Ke všemu nám krásně svítilo sluníčko, takže letošní oslava neměla chybu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Mgr. Dana Bayerová

 

Květen

Hudební program

Dnes jsme s prvňáčky navštívili hudební království, ve kterém nás přivítal král Tamburín. Viděli jsme tam princeznu, prince, kuchařku, sluhu a spoustu hudebních nástrojů. Také jsme si zatančili a pomohli celému království s přípravou na slavností bál. Třeba se některému z dětí v zámku tak zalíbilo, že se příští rok do ZUŠ Zdounky zapíše a stane se dalším členem tohoto veselého království. Mgr. Dana Bayerová

 Veselé zoubky

Prvňáčci se i letos zapojili do projektu DM - drogerie Veselé zoubky. Zopakovali si, co všechno už znají o čištění chrupu, podívali se na veselou pohádku, vyplnili pracovní list a za odměnu dostali taštičku se vším, co je potřeba ke správné péči o nové zoubky.                         Mgr. Dana Bayerová

Duben

 

Pálení čarodějnic

Poslední dubnový den se prvňáčci rozhodli skoncovat se zimou a přivítat jaro.  Začali hned ráno ve cvičné kuchyňce, kde si upekli výborné párky v rohlíku, které jim dodaly tu pravou sílu na boj s posledními zbytky zimy. Společným úsilím postavili hranici, zapálili oheň a spálili v něm všechny čarodějnice, které jako by se letos nechtěly vzdát své vlády. Snad se nám to podařilo a všechny nás čekají jenom krásné a voňavé jarní dny.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Mgr. Dana Bayerová

Zápis do první třídy

Ani letos nemohl zápis budoucích prvňáčků proběhnout tradiční formou, a tak jsme se rozhodli po zkušenostech z minulého roku připravit online zápis, abychom dětem alespoň částečně vynahradili osobní kontakt se školou.

Ve středu 14.4. jsme se v plánovaných, půlhodinových vstupech setkali s dětmi i rodiči. Paní ředitelka oslovila a přivítala děti i rodiče a předala slovo paní učitelce. Ta si s dětmi vyzkoušela praktické znalosti, od barviček a tvarů až po hledání rozdílů a shodných vlastností. Zjistila, kolik dětí už umí písmenka a číslice, kdo se stydí a kdo nemá se slovním projevem nejmenší problém. Paní vychovatelka pak pomocí pohádek prověřila, jakou mají děti slovní zásobu, představivost a fantazii.

Technika sice neumí nahradit osobní kontakt, ale všichni jsme se snažili online zápis si užít. Děkujeme rodičům, že nás prostřednictvím kamer pozvali k sobě domů, dětem gratulujeme k prvnímu oficiálnímu kontaktu se školou a slibujeme, že bude-li to jen trochu možné, pozveme všechny na návštěvu do školy ještě v tomto školním roce.

                                                                                                                                                                     Mgr. Jana Klanicová

 

 Březen

 

Staň se vynálezcem pro planetu Zemi

Planetu Zemi trápí v současnosti mnoho problémů, například znečištěné ovzduší, plasty, nebo málo pitné vody. S dětmi z 5. ročníku z jsme se v pracovních činnostech na toto téma zaměřili a zkusili popřemýšlet, jak by šlo "ulevit"  naší, už tak zatížené, planetě. Jejich úkolem bylo vymyslet vynález na toto téma, nakreslit ho, nebo vyrobit a poslat. A skvělých nápadů se sešlo hned několik. Všechny díla byla následně zaslána na Academii Film Olomouc, která na toto téma soutěž pořádá. A my už jen držíme dětem palce, aby kromě pěkných známek, vyhrály i nějaké ceny. 

Mgr. Monika Horáková

Voláme jaro a těšíme se na Velikonoce – II. třída

Koncem března, kdy jaro už bylo sice cítit ve vzduchu, ale teploty ne a ne vyšplhat nahoru, jsme se s žáky druhé třídy rozhodli vzít to do vlastních rukou. Pomocí říkadla Zimo, zimo táhni pryč jsme se za rytmického doprovodu kuchyňského náčiní pokusili společně s velkým odhodláním dát zimě rázně najevo, že už je čas předat své žezlo jaru. U jarních lidových písní jsme probouzeli svá těla ze zimní ztuhlosti a cítili, jak námi proudí nová jarní energie. Ne náhodou zrovna v tu chvíli vysvitlo sluníčko. Volání jara se nám povedlo, protože již odpoledne, jak druhý den na výuce děti s radostí oznamovaly, byly venku jen v mikinách.

Poslední dny před velikonočními prázdninami jsme se s žáky zaměřili na přicházející svátky. Seznámili jsme se s jednotlivými dny Pašijového týdne a s velikonočními tradicemi. Žáci dostali za úkol vymyslet velikonoční báseň nebo příběh. Jejich výtvory byly velice zdařilé, hravé a vtipné. V matematice zase vymýšleli velikonoční slovní úlohy, které se jim také velmi povedly. Naše děti jsou velmi tvořivé, takže vyrobily i krásné velikonoční dekorace.

Mgr. Vendula Kovaříková

Jak jsme s druháčky oslavili Březen - měsíc knihy

Měsíc knihy jsme s druháčky oslavili povídáním o přečtených knihách. Každý žák si připravil vyprávění o knize, kterou přečetl. Žáci naší třídy nezklamali a svůj projev si velice hezky nacvičili. Ostatní žáci se zájmem poslouchali a někteří se na základě představení přečtené knihy svého spolužáka inspirovali a rozhodli, že si tuto knihu taky přečtou.

Naši žáci jsou šikovní čtenáři a čtení je baví. Momentálně máme společně rozečtenou knihu Ivony Březinové Chobotem sem, chobotem tam. Kniha je velmi čtivá a napínavá, vždy se těšíme na další kapitolu a spolu s hlavními hrdiny prožíváme velké dobrodružství. Ke knize dostal každý žák i pracovní sešit, který je plný zajímavých úkolů navazujících na dění z knihy.

Mgr. Vendula Kovaříková

"Březen - měsíc knihy

I s žáky 5. třídy jsme si při on-line výuce připomněli měsíc knihy. V hodinách čtení a slohu nás zaujaly především sci-fi příběhy a moderní pohádky. Rozhodli jsme se tedy pro napsání vlastních pohádek a vytvoření knihy: "Zdounecké moderní pohádky."

A již následuje ukázka vlastní tvorby našeho autora.

Moderní pohádka o Července

Ladislav Zbořil

        Byla jednou jedna malá holčička, která se jmenovala Mařenka, ale všichni jí říkala Červenka.

To proto, že měla obarvené vlasy na červeno. Jednou jí mamka říká: "Červenko, dnes má babička svátek, koupila jsem jí bonbošku a víno, dones jí to."

Červenka chvíli odmlouvala, ale pak popadla batoh, naházele do něj věci, strčila sluchátka od mobilu do uší a vydala se na cestu.

Cesta jí ubíhala rychle, protože poslouchala svoji oblíbenou muziku a nasedla na autobus. Na zastávce vystoupila a najednou se tam objevil

toulavý pes,známý to žebrák a bezdomovec. Pes povídá: "Nemáš pár drobných a něco k snědku?"

Červenka odpověděla: "Nemám, ale jdu za babičkou, tak jestli chceš, můžeš jít napřed, bydlí támhle v tom 3. paneláku, v 7. patře, třeba ti něco dá......

Pes souhlasil a šel. Když došel k paneláku, zjistil, že nejde výtah a že bude muset jít až do 7. patra pěšky.

Když zazvonil, babička mu otevřela a pozvala ho dál. Když dorazila Červenka, nestačila se divit. Pes s babičkou hrál karty o peníze.

Za chvíli se mu podařilo babičku o všechno obrat, dokonce i o tu bonbošku a víno, co Červenka donesla.

Červenka už měla všeho dost a na psa zavolala policii. Ti psa zatkli za žebrání a okrádání a odvezli ho do nejbližšího útulku. Babičce vše vrátili a tak s Červenkou

oslavily svátek a všechno dobře dopadlo.

Mgr. Jitka Bušová

 

Třeťáci a „Březen měsíc knihy/čtenářů“

I v letošním školním roce, přestože stále probíhá distanční výuka, jsem si s dětmi z naší třídy připomněla „Březen – měsíc knihy/čtenářů“. Se žáčky jsme si při online výuce povídali o oblíbených knihách a zaměřili jsme se zejména na příběhy se zvířecím hrdinou. Pro děti jsem měla připravené knihy – Z deníku kocoura Modroočka, Mít svoje vlastní zvířátko, Dášeňka čili život štěněte. Poté jsem dětem vyprávěla o mé oblíbené knize – Gump – Pes, který naučil lidi žít. Na příběhu Gumpa jsme si společně vysvětlili, co znamená mít někoho rád, co je to soucit, ale také, že jsou lidé, kteří dokáží druhému stále ubližovat. Děti vyprávěly o svých domácích mazlíčcích, jak se o ně starají a co vše potřebují jejich čtyřnozí kamarádi ke spokojenému životu. V závěru projektu dostaly děti za úkol, podívat se do svých knihovniček, zda v nich nenajdou nějakou knihu, ve které bude hlavním hrdinou zvířátko. Příběh si mají přečíst a obsah knihy zapsat do čtenářského deníku.

Mgr. Martina Štefková

Únor

 

Karneval v 1. třídě

Protože se blíží konec masopustu, rozhodli jsme se uspořádat karneval. Ráno se ve třídě sešla spousta krásných masek. Nechyběla zvířátka, princezny, robot, spiderman, malíř, černokněžník a mnoho dalších postav. Ráno jsme se chvilku učili a potom přišla na sérii zábavy. Děti soutěžily, tancovaly, spořádaly všechny dobroty, které si přinesly a nechyběly ani pravý masopustní průvod. Dnešní den jsme si krásně užili. Mgr. Dana Bayerová

Leden

  První vysvědčení

Čtvrtek 28. leden byl v první třídě slavnostní den. Na děti čekalo jejich úplně první školní vysvědčení. Protože se všichni navzdory všem různým opatřením velmi snažili, dočkali se úplně zaslouženě samých krásných jedniček. Jak jsme si dnešní den užili, můžete si vybrat ve fotogalerii.

                                                                                                               Mgr. Dana Bayerová

 

Ptačí krmítka

  Letos mám prvňáčci za úkol krmit přes zimní ptáčky. Proto jsme dnes vydali ke krmení se spoustou dobrot, které máme rádi a nasypali jim je. Ve třídě jsme si potom povídali, kteří ptáčci u nás na zimu zůstali a promítali jsme si jejich obrázky na tabuli. Také jsme si pouštěli zpěv sýkory, kosa, vrabce a ledňáčka. O ptáčky se budeme starat až do konce zimy.

                                                                                              Mgr. Dana Bayerová

 

Prosinec

 

Papírové poselství

Před rokem děti, rodiče a učitelé prvního stupně připravili "Kouzelné Vánoce" babičkám a dědečkům v domovech. Bohužel Vánoce 2020 koronavirus Covid 19 - poznamenal, škodí jak může. To ale neznamená, že přestaneme žít a radovat se.  Rozhodli jsme se, že uděláme alespoň trochu hezké Vánoce seniorům v domovech. Proto jsme se připojili k "Papírovému poselství" a děti namalovaly nebo napsaly vánoční přání, dopisy určené babičkám a dědečkům. To hlavní a nejdůležitější přání pro všechny bylo zdraví a překonání odloučení od nejbližších. "Koronavirové Vánoce" si pro jednou trochu upravíme, ale rozhodně si je nenecháme zkazit. Nebojme se užít si adventní a vánoční čas.

Mgr. Blanka Ondová

Vánoční pečení, 1. třída

Aby nám to ve škole pěkně vonělo po cukroví, rozhodli se prvňáčci poprvé vyzkoušet cvičnou kuchyňku. Rozdělili se do skupinek, oblekli zástěrky a dali se do práce. Za chvilku byla všude cítit vůně vanilky, kakaa a perníkového koření. Všichni nadšeně vykrajovali, slepovali a samozřejmě ochutnávali. Cukroví bylo výborné a na talířích nezůstal ani drobeček.                                   Mgr. Dana Bayerová

Mikulášská nadílka

V pátek 4.12. přišel mezi děti na prvním stupni čert a andílek. Čert trošku postrašil zlobidla a andílek rozdal všem dětem balíčky sladkostí, které mu připravil Mikuláš. Každá třída za to andílkovi řekla básničku a hříšníci slíbili, že se polepší. Pro prvňáčky měl andílek nachystaný i speciální dárek - každý dostal svoje první pero, kterým se určitě bude psát přímo andělsky.                           

Říjen, listopad

 

Poskytování poradenských služeb i při distanční výuce

V době distanční výuky poskytují poradenské služby všechny pracovnice školního poradenského pracoviště - výchovná poradkyně, metodička prevence, kariérová poradkyně, školní psycholožka. Konzultační i poradenskou činnost realizujeme pomocí dostupných technologií, které škola využívá /videokonference, email, telefonické hovory/. Je možné také problémy nebo další různé záležitosti týkající se žáků sdělit i třídním učitelům, popř. vyučujícím jednotlivých předmětů, a vzájemně pak hledáme řešení.

                                                                                                                              Mgr. Eva Oláhová

 

Podpůrná opatření poskytujeme i distančně

Během distanční výuky se daří naplňovat i podpůrná opatření pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Pomocí komunikačních online nástrojů probíhá jak předmět speciálně pedagogické péče, tak i pedagogická intervence. V rámci předmětu speciálně pedagogické péče procvičujeme především čtení s porozuměním, práci s textem, cvičení sluchového a zrakového vnímání, diferenciace a paměti, koncentrace pozornosti, či procvičování gramatických jevů. Pedagogická intervence slouží především k procvičení či dovysvětlení probraného učiva dle potřeb konkrétních žáků.

Mgr. Vendula Kovaříková

Mgr. Věra Valachová

 

17.listopad - Den boje za svobodu a demokracii

Během on-line výuky jsme si připomněli  tento svátek i s dětmi 1. stupně. Společně jsme si povídali o tom, co znamená slovo demokracie, jak je důležité mít svobodu a chránit si ji. Děti hovořily také o tom, co se jim líbí na životě v naší zemi. Dále pak četly z čítanek, plnily předem zadané úkoly, vyhledávaly informace na internetu a prezentovaly je před ostatními. 

                                                                                                                               Mgr. Jitka Bušová

Den laskavosti

Věděli jste, že na 13.listopad připadá Světový den laskavosti? Je to den, kdy bychom měli skrz své činy šířit dobro. I u nás na 1. stupni jsme se k tomuto poselství připojili. Objasnili jsme si, co se  vlastně skrývá pod slovem laskavost. Díky on-line výuce jsme si laskavost nemohli vyzkoušet  "na vlastní kůži", tedy ve škole při vyučování nebo o přestávkách. Proto měly děti již předcházející dny  za úkol, vymyslet skutky, kterými by udělaly radost  svým rodinným příslušníkům. Protože chceme zpříjemňovat čas svému okolí i mimo tento den, rozhodli jsme se, že se zapojíme do projektu: "Papírové poselství". Budeme kreslit obrázky, psát dopisy a posílat je do domovů pro seniory. 

                                                                                                                                Mgr. Jitka Bušová

 

Návrat prvňáčků do lavic

Konečně přišel den, kdy se mohli žáci prvních a druhých tříd vrátit k výuce ve škole. Prvňáčci přišli oblečení ve svých strašidelných podzimních maskách, které měli nachystané z doby distanční výuky. Každé strašidýlko se nám představilo a potom jsme všichni poprvé slavnostně otevřeli Slabikáře. Ty děti dostaly po slibu, který daly moudré sově – ochranitelce Slabikářů. Všichni byli také pasováni mečem do řádu čtenářů, dostali pamětní list a sladkou medaili. Ve výuce čtení nám bude pomáhat nová dotyková obrazovka, kterou jsme získali ze společného projektu se ZŠ a MŠ Střílky. Máme v ní nainstalovanou elektronickou verzi našeho Slabikáře, takže se kromě čtení budeme učit i počítačové gramotnosti. Na to, jak se nám učení daří, se můžete podívat ve fotogalerii.

 

                                                                                                                                 Mgr. Dana Bayerová

 

Elektronická žákovská knížka – Edookit

Od konce října jsme na naší škole zavedli elektronickou žákovskou knížku prostřednictvím informačního systému Edookit. Rodiče jsou zde informováni o hodnocení, chování a aktivitě svých dětí ve výuce. Tento informační systém nám pomáhá sdílet tyto informace s rodiči i při distanční výuce, kdy zápis do papírové žákovské knížky není možný. I v této době mají tedy rodiče přehled o práci svých dětí v jednotlivých předmětech.

Mgr. Jana Klanicová, Bc. Veronika Klvačová

 

Distanční výuka na 1. stupni

Když 14. října došlo kvůli vládním opatřením k opětovnému uzavření škol, začaly se děti na 1. stupni učit se svými učitelkami přes Skype. Bohaté zkušenosti z této výuky jsme měli již z jara.

K online výuce se až na výjimky připojují všechny děti. Výuka probíhá každý den během celého dopoledne a děti se připojují po skupinách. Učí se český jazyk, matematika. Jedenkrát týdně probíhá výuka angličtiny, přírodovědy a vlastivědy. Nezapomínáme ani na třídnické hodiny a děti s podpůrným opatřením se ve stanoveném čase setkávají se svými učitelkami při intervencích. Všechny děti i rodiče mají možnost využít individuálních konzultací s pedagogy.

Dá se říci, že všechny děti pracují svědomitě, plní si své úkoly. Ti starší si je sami ihned přeposílají ke kontrole, mladší děti za podpory svých rodičů. Část úkolů je také dětem zadávána přes email, zejména pak ty z naukových předmětů. Děti často posílají vtipná videa, jak cvičí, krásné fotky svých výrobků – podzimní dekorace, obrázky z listí  a přírodnin, vyřezávané dýně.

Naše škola spolupracuje s dobrovolníky z MAS Hříběcí hory, kteří dětem nabídli možnost doučování.

I když je tato doba pro všechny velmi náročná, dá se říci, že ji většina z nás zvládá bez větších obtíží. Poděkování patří vstřícným a tolerantním rodičům, všem dětem, které se svědomitě učí a připravují na výuku, ale zejména paním učitelkám, které i přes občasné technické problémy vše zvládají s úsměvem na tváři.

 

Mgr. Martina Štefková

 Mgr. Blanka Ondová

 

Podzimní strašení ve Zdounkách

Stejně tak jako ostatní děti i zdounečtí prvňáčci v říjnu usedli místo do školních lavic k počítačům a telefonům. Schází se pravidelně v malých skupinkách u obrazovek a společně s paní učitelkou se snaží krotit první písmenka a číslice. Všechno, co se naučí, ještě opakují s paní vychovatelkou, která se jim na dálku také věnuje. Ale abychom se jenom tak neučili a zažili trošku legrace, rozhodli jsme se, že si užijeme strašidelný týden. Místo vzorných žáků usedali k monitorům čarodějové, kouzelnice, zombíci, duchové, spidermani, pavoučice, dračice, upíři a spousta dalších masek. A na druhé straně neseděla paní učitelka a paní vychovatelka, ale ježibaba a šípková víla. Všechna strašidla zvládla kromě strašení také číst a psát první slabiky a slova, sčítat a odčítat do pěti a plnit další záludné úkoly od ježibaby. Opakování se šípkovou vílou bylo tento týden také jiné. Děti ve strašidelném domě hledaly geometrické tvary, z pavoučí sítě musely skládat slova a v začarovaném lese najít ztracené slabiky. I čtení na pokračování bylo tentokrát strašidelné. Za to všechno patří veliký dík našim šikovným dětem a hlavně jejich rodičům, bez kterých by distanční výuka u takto malých školáků nebyla vůbec možná. Přejeme všem krásné a barevné podzimní dny.

                                                                                                                                                                                Mgr. Dana Bayerová

                                                                                                                                                                                Michaela Skácelová

 

Září

Vítání prvňáčků ve Zdounkách

I ve zdounecké základní škole začal nový školní rok slavnostně. Hned ráno z obecního rozhlasu zněly oblíbené pohádkové písničky, které dětem zpříjemnily cestu do školy. Ty ale brzy vystřídalo bubnování dešťových kapek o střechu stanu, pod kterým se konalo slavnostní shromáždění malých školáků, jejich rodičů a všech, kteří je doprovodili. K dětem promluvili zástupci obecního úřadu a paní ředitelka. Paní vychovatelka jim ukázala družinu a s paní učitelkou si prohlédly svoji novou třídu. Každý se posadil do lavice a představil se svým spolužákům. Ze školy si děti odnášely aktovku plnou pracovních sešitů a drobných dárečků, ale také nový pocit z toho, že už jsou z nich opravdoví školáci. Snad nám všem a hlavně našim 26 novým prvňáčkům pršelo štěstí. Mgr. Dana Bayerová